stansning

Det spelar ingen roll vart i processen du befinner dig. Vi kan hjälpa dig!

Tillverkningen sker i vår egen smidesverkstad i Ulricehamn och vi hanterar det mesta inom stål med korta ledtider.

En viktig beståndsdel i produktionen är våra moderna lasermaskiner. Vi förfogar just nu över en lasermaskin och en kombinerad laserstans. Genom våra maskiner kan vi erbjuda kostnadseffektiv laserskärning av detaljer med mycket snäv tolerans. Laserskärning funkar för både stora som små volymtillverkning. 

ENKEL OCH EFFEKTIV PROCESS

Vår verkstad är utrustad med en kombinerad laserstans som förenar processer för laserskärning och formning av plåt. Detta leder till en enkel och effektiv produktionsprocess eftersom inga byten mellan maskiner krävs mellan stansning och laserskärning. Gängning, försänkning och formning sker dessutom direkt i maskinen vilket även ökar produktiviteten avsevärt. 

HÖG KAPACITET

I vår stansmaskin har vi en maskinkapacitet på över 40 000 timmar per år. Maskinen är utrustat för att kunna köras med stor automation vilket innebär att den kan köras obemannad. Laserstansning fungerar upp till 8 mm tjock plåt. 

Maskin: TRUMPF 3030

Material & tjocklek: 0,5-20 mm svart, 0,5-12 mm rostfritt

Dimension: 3000 x 1500 mm

Behöver du hjälp med frågor angående stansning?

Med vår erfarenhet och flexibilitet har vi en gedigen meritlista inom både tillverkning och montering av speciallösningar.

Vi är en komponentleverantör till byggindustrin och erbjuder allt från stommar och bärvärksdelar till plåt-smidesdetaljer. Vi utför även legotillverkning inom områden som laserskärning, svetsning och stansning. Tillverkning sker i vår egen smidesverkstad i Ulricehamn och vi hanterar det mest inom stål med korta ledtider.

Ni frågade, Vi svarade

Vi jobbar inom hela Sverige men en stor andel av våra projekt utförs i Göteborg, Stockholm och Ulricehamn med omnejd. Vi är självklart öppna till alla områden i Sverige beroende på projekt, så hör av er till oss så kan vi diskutera vidare. 

Perssons Bygg och Smide grundades som enskild firma år 1997 i en liten verkstad utanför Ulricehamn. Ni kan läsa mer angående företagets utveckling här.

Vårt motto är “innovativa lösningar på alla problem” så vi antar både stora som små projekt. Några av våra huvudområden är bygge av stålhallar och specialtillverkning av produkter. Läs mer om våra tjänster ovan eller hör gärna av dig till oss om du har ett projekt i åtanke.  

Vi är certifierade enligt EN 1090 i  utförandeklasser EXC1, EXC2 och EXC3 för stålkonstruktioner och byggprojekt. Vi är även certifierade enligt EN ISO 3834 och får CE-märka våra produkter.

Certifieringen innebär att du som beställare inte behöver anlita utomstående sakkunning när det gäller kontroll av tillverkning och att PBS har rätt förutsättningar för att utföra entreprenaden enligt styrande regelverk.

För att underlätta processen så mycket som möjligt har vi på PBS tagit fram en stålhalls guide full med information angående allt som kan vara bra att veta. Du kan enkelt ladda ner stålhalls guiden här!

All projekt börjar med kontakt, projektering och offert. Ni kan kontakta oss här så hjälper vi er komma igång med ert projekt så snabbt och smidigt som möjligt 🙂 

Efter projektering tar en offer mellan 3-14 dagar beroende på hur stort och komplicerat ert projekt är. Hör av er Jonathan nedan för mer information kring offert och projektfrågor.

Jonathan Clarqvist

 

 

Vi är många som hjälper till att underlätta och ge er den bästa servicen som möjligt. Beroende på era frågor kan ni höra av er till följande personer nedan. 

Offer och projekt: Jonathan Clarqvist 

Ekonomi: Malin Gjertz 

Svets och projekt: Henrik Blomqvist 

Laserskärning och övriga tjänster: William Odd 

Verkstadsfrågor samt leveranser: Robert Odd 

redo att bygga en framtid med oss?

Vi vet att det kan vara svårt att veta vart man ska börja. Kontakta oss så hjälper vi dig gärna.