Svetsning

Det spelar ingen roll vart i processen du befinner dig. Vi kan hjälpa dig!

Tillverkningen sker i vår egen smidesverkstad i Ulricehamn och vi hanterar det mesta inom stål med korta ledtider.

Vi på Perssons Bygg och Smide utför svetsning av alla förekommande material på marknaden med olika tekniker, såsom MIG/MAG svetsning, MMA-svetsning och robotsvetsning. Svetsning är ett grundläggande moment i flera av våra produktioner och vi har lång erfarenhet inom flera olika tekniker. Vi svetsar alltifrån mindre detaljer som kräver hög noggranhet till tyngre konstruktioner. Hos oss är allting möjligt – oavsett önskemål! 

I vår verkstad finner ni en modern maskinpark där vi kombinerar olika processer för att tillverka vad som efterfrågas. Svetsning sker antingen manuellt eller automatiskt vid återkommande serier. Vi utvecklar ständigt våra flöden för att skapa en effektiv och ekonomisk produktion. 

Arbetet som utförs sker enligt rådande regler och normer. Våra svetsare har inte bara de licenser som krävs, utan har även gedigen kompetens och bred kunskap. 

Med en modern maskinpark och bred kunskap kan vi producera allting som efterfrågas. Vi strävar efter en kostnadseffektiv produktion och produkter av hög kvalitet.

Henrik Blomberg, Svetsansvarig

ROBOTSVETS

Förutom manuell svetsning har vi en svetsrobot som är användsbar vid produktion av återkommande serier. Detta funkar väldigt bra vid t.ex. medelstora produkter med förhållandesvis korta svetscyklar likt traversbalk. Systemet är mycket effektivt och håller hög prcision. Vi har enbart robot inom MIG/MAG teknik.


Metod: MIG/MAG-svetsning, TIG-svetsning, MMA-svetsning och robotsvetsning. 

Certifiering: Certifierade enligt SS-EN 1090 utförandeklass EXC3 för byggprojekt. För tillverkning enligt SS-EN 3834.

ANPASSADE ARBETSSTATIONER

Våra arbetsstationer är väl utformade och tillåter oss att svetsa komplexa och stora produkter. Vi har alla hjälpmedel som krävs för att tillverka tunga konstruktioner i ett effektivt flöde under säkra arbetsförhållanden. 

Behöver du hjälp med frågor angående plåtbearbetning?  våra tjänster? montering? svetsning?