svetsning

Det spelar ingen roll vart i processen du befinner dig. Vi kan hjälpa dig!

Tillverkningen sker i vår egen smidesverkstad i Ulricehamn och vi hanterar det mesta inom stål med korta ledtider.

Vi på Perssons Bygg och Smide utför svetsning av alla förekommande material på marknaden med olika tekniker, såsom MIG/MAG svetsning, MMA-svetsning och robotsvetsning. Svetsning är ett grundläggande moment i flera av våra produktioner och vi har lång erfarenhet inom flera olika tekniker. Vi svetsar alltifrån mindre detaljer som kräver hög noggranhet till tyngre konstruktioner. Hos oss är allting möjligt – oavsett önskemål! 

I vår verkstad finner ni en modern maskinpark där vi kombinerar olika processer för att tillverka vad som efterfrågas. Svetsning sker antingen manuellt eller automatiskt vid återkommande serier. Vi utvecklar ständigt våra flöden för att skapa en effektiv och ekonomisk produktion. 

Arbetet som utförs sker enligt rådande regler och normer. Våra svetsare har inte bara de licenser som krävs, utan har även gedigen kompetens och bred kunskap. 

Metod: MIG/MAG-svetsning, TIG-svetsning, MMA-svetsning och robotsvetsning. 

Certifiering: Certifierade enligt SS-EN 1090 utförandeklass EXC3 för byggprojekt. För tillverkning enligt SS-EN 3834.

 

ANPASSADE ARBETSSTATIONER

Våra arbetsstationer är väl utformade och tillåter oss att svetsa komplexa och stora produkter. Vi har alla hjälpmedel som krävs för att tillverka tunga konstruktioner i ett effektivt flöde under säkra arbetsförhållanden. 

för frågor om svetsning och montering.

"Med en modern maskinpark och bred kunskap kan vi producera allting som efterfrågas. Vi strävar efter en kostnadseffektiv produktion och produkter av hög kvalitet" Henrik Blomberg, Svetsansvarig

Förutom manuell svetsning har vi en svetsrobot som är användsbar vid produktion av återkommande serier. Detta funkar väldigt bra vid t.ex. medelstora produkter med förhållandesvis korta svetscyklar likt traversbalk. Systemet är mycket effektivt och håller hög precision. Vi har enbart robot inom MIG/MAG teknik.

Vi är en komponentleverantör till byggindustrin och erbjuder allt från stommar och bärvärksdelar till plåt-smidesdetaljer. Vi utför även legotillverkning inom områden som laserskärning, svetsning och stansning. Tillverkning sker i vår egen smidesverkstad i Ulricehamn och vi hanterar det mest inom stål med korta ledtider.

Ni frågade, Vi svarade

Vi jobbar inom hela Sverige men en stor andel av våra projekt utförs i Göteborg, Stockholm och Ulricehamn med omnejd. Vi är självklart öppna till alla områden i Sverige beroende på projekt, så hör av er till oss så kan vi diskutera vidare. 

Perssons Bygg och Smide grundades som enskild firma år 1997 i en liten verkstad utanför Ulricehamn. Ni kan läsa mer angående företagets utveckling här.

Vårt motto är “innovativa lösningar på alla problem” så vi antar både stora som små projekt. Några av våra huvudområden är bygge av stålhallar och specialtillverkning av produkter. Läs mer om våra tjänster ovan eller hör gärna av dig till oss om du har ett projekt i åtanke.  

Vi är certifierade enligt EN 1090 i  utförandeklasser EXC1, EXC2 och EXC3 för stålkonstruktioner och byggprojekt. Vi är även certifierade enligt EN ISO 3834 och får CE-märka våra produkter.

Certifieringen innebär att du som beställare inte behöver anlita utomstående sakkunning när det gäller kontroll av tillverkning och att PBS har rätt förutsättningar för att utföra entreprenaden enligt styrande regelverk.

För att underlätta processen så mycket som möjligt har vi på PBS tagit fram en stålhalls guide full med information angående allt som kan vara bra att veta. Du kan enkelt ladda ner stålhalls guiden här!

All projekt börjar med kontakt, projektering och offert. Ni kan kontakta oss här så hjälper vi er komma igång med ert projekt så snabbt och smidigt som möjligt 🙂 

Efter projektering tar en offer mellan 3-14 dagar beroende på hur stort och komplicerat ert projekt är. Hör av er Jonathan nedan för mer information kring offert och projektfrågor.

Jonathan Clarqvist

 

 

Vi är många som hjälper till att underlätta och ge er den bästa servicen som möjligt. Beroende på era frågor kan ni höra av er till följande personer nedan. 

Offer och projekt: Jonathan Clarqvist 

Ekonomi: Malin Gjertz 

Svets och projekt: Henrik Blomqvist 

Laserskärning och övriga tjänster: William Odd 

Verkstadsfrågor samt leveranser: Robert Odd 

redo att bygga en framtid med oss?

Vi vet att det kan vara svårt att veta vart man ska börja. Kontakta oss så hjälper vi dig gärna.